Mantelzorg verlenen is voor veel Nederlanders een noodzakelijke én waardevolle bezigheid. Maar mantelzorg wordt vaak ook als zwaar en belastend ervaren. Gemeenten trachten mantelzorgers (en vrijwilligers) op diverse manieren te ondersteunen, zorgorganisaties maken beleid op het behouden en faciliteren van vrijwilligers omdat zij onmisbaar zijn geworden. Beleid wordt opgesteld, aan de hand van onderzoek periodiek geëvalueerd en eventueel geoptimaliseerd.

ZorgfocuZ is voor diverse gemeenten (en zorgorganisaties) verantwoordelijk voor de uitvoering van onderzoek onder mantelzorgers en vrijwilligers. Wilt u meer weten over onze aanpak of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

Onderzoek onder mantelzorgers

De wijze waarop wij invulling geven aan onderzoek onder mantelzorgers en vrijwilligers hangt af van uw wensen en behoeften. Wij kunnen dit vormgeven aan de hand van vragenlijst onderzoek (schriftelijk, online en/of telefonisch), maar wij kunnen ook aan de hand van bijvoorbeeld enkele interactieve bijeenkomsten of focusgroepen in gesprek gaan met mantelzorgers en vrijwilligers.

Op basis van onze ervaring beschikken wij over diverse voorbeeldvragenlijsten en thema’s die gebruikt kunnen worden voor dit type onderzoek. Wij zullen dit vormgeven al naar gelang uw specifieke wensen.

ISO 27001 (beveiliging persoonsgegevens) – noodzakelijk voor onderzoeksbureaus

De beveiliging van persoonsgegevens vormt een steeds belangrijker aandachtspunt in het kader van cliëntervaringsonderzoeken. Onderzoeksbureaus dienen zich te conformeren aan de richtlijnen van de AVG. Een manier om dat te bewijzen is via het ISO 27001 certificaat (beveiliging persoonsgegevens). ZorgfocuZ beschikt als één van de weinige onderzoeksbureaus in Nederland over dit certificaat.

Waarom ZorgfocuZ?

Een samenwerking met ZorgfocuZ garandeert u van een optimaal maatwerk onderzoek dat tevens voldoet aan alle richtlijnen en procedures van de privacywetgeving. ZorgfocuZ is gespecialiseerd in praktijkgericht onderzoek in de zorg- en welzijnssector. Wij zijn dagelijks bezig met het uitvoeren van onderzoeken onder stakeholders in de zorg, zoals mantelzorgers en vrijwilligers.

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over onderzoek onder mantelzorgers of vrijwilligers, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee over de uitvoering van het onderzoek.

 

Vraag direct een offerte aan


Uw contactpersoon

Drs. Robbert Klein Koerkamp

(050) 82 00 461
r.klein.koerkamp@zorgfocuz.nl


Voorbeeldcases


Gemeenten (Sociaal domein)

Bekijk de voorbeeldcase


Ouderenzorg / Thuiszorg (VVT)

Bekijk de voorbeeldcase


Gemeenten (Sociaal domein)

Bekijk de voorbeeldcase


Klant over ZorgfocuZ