Medewerkersonderzoek

Uw medewerkers zijn uw belangrijkste visitekaartje. Wanneer zij tevreden, bevlogen en betrokken zijn, heeft dat direct invloed op de tevredenheid van uw cliënten en andere betrokkenen. Het is door de vele veranderingen in de zorg en de reorganisaties die daar mee gepaard gaan, een uitdaging om medewerkers te binden aan de organisatie en tevreden te houden. Door frequent te monitoren hoe tevreden uw medewerkers zijn, bent u beter in staat om hierop (bij) te sturen. Het medewerkersonderzoek van ZorgfocuZ helpt u hierbij.

Maatwerk op basis van uw informatiebehoefte

Wij kunnen een medewerkersonderzoek op verschillende manieren voor u uitvoeren. Wij kijken hierbij naar uw specifieke informatiebehoefte en stellen vast welke thema’s en vragen onderdeel uit moeten maken van de vragenlijst en op welke manier de medewerkers het beste benaderd kunnen worden. Veelal is dat online, eventueel aangevuld met een kwalitatieve verdieping aan de hand van interviews.

Bij een medewerkersonderzoek dat bijvoorbeeld jaarlijks wordt uitgevoerd, is het goed mogelijk om een uitgebreide vragenlijst te hanteren met diverse thema’s en vragen. Denk hierbij aan thema’s als:

Op basis van onze ervaring beschikken wij over diverse gevalideerde vragenlijsten die wij ter inspiratie aan u zullen voorleggen.

Onze medewerkerstevredenheidsonderzoeken zijn zeer goed doordacht.  U krijgt hiermee een breed overzicht van ervaringen binnen uw organisatie en de mogelijkheid om resultaten met voorgaande metingen te benchmarken.

Goedkoper met minimaal hetzelfde resultaat

Het uitvoeren van een medewerkersonderzoek hoeft voor u niet de hoofdprijs te kosten. Onze prijs-kwaliteit verhouding wordt altijd zeer goed gewaardeerd door onze klanten. Wij bieden een maatwerk onderzoek dat aan hoge standaarden voldoet voor een goede prijs. Bekijk onze voorbeeldcases voor een beeld van de type klanten waarvoor wij zoal werken.

Continu meten

Een medewerkersonderzoek kan tevens uitgevoerd worden op basis van continu meten. In dat geval meten we de ervaringen van medewerkers op meerdere momenten per jaar aan de hand van een korte vragenlijst. Per meting kunnen we steeds weer het accent leggen op andere, op dat moment actuele thema’s en vragen. Doordat wij de resultaten rapporteren in ons online dashboard heeft u altijd realtime inzicht.

Ons streven is om u de juiste handvatten te leveren waarmee u gericht kunt werken aan verbeteringen op organisatie-, team- en individueel niveau.

Benchmark via de WerkbelevingsMonitor

Naast deze vormen van medewerkersonderzoek, bieden wij in samenwerking met ZorgpleinNoord sinds 2019 de WerkbelevingsMonitor aan. De WerkbelevingsMonitor bestaat uit een gevalideerde vragenlijst. Doordat zorgorganisaties op dezelfde manier de beleving, ervaring en tevredenheid van medewerkers meten, ontstaat er een waardevolle benchmark. Deze informatie koppelen we aan de deelnemers terug aan de hand van rapportages en bijeenkomsten. Hierdoor ontstaat waardevolle verbeterinformatie voor organisaties die hieraan deelnemen.

Combinatie met cliëntenonderzoek

Het is interessant om een medewerkersonderzoek te combineren met een cliëntervaringsonderzoek. Een combinatie van een medewerkersonderzoek met een cliëntonderzoek brengt het voordeel met zich mee dat de resultaten van beide onderzoeken in samenhang met elkaar geanalyseerd kunnen worden.

Hierbij is het van belang dat thema’s en vragen uit beide onderzoeken deels overeenkomen. Het is bijvoorbeeld interessant om na te gaan of cliënten en medewerkers hetzelfde aankijken tegen de wijze waarop gecommuniceerd wordt of de service die verleend wordt. Vanuit ZorgfocuZ hebben wij voor diverse zorgorganisaties een koppelingsrapport opgesteld waarin de resultaten tussen het cliënt- en het medewerkersonderzoek met elkaar worden vergeleken.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over medewerkersonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega’s Robbert Klein Koerkamp of Tessa Dekker en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.