Medewerkersonderzoek

Uw medewerkers zijn uw belangrijkste visitekaartje. Wanneer zij tevreden, bevlogen en betrokken zijn, heeft dat direct invloed op de tevredenheid van uw cliënten en andere betrokkenen. Het is door de vele veranderingen in de zorg en de reorganisaties die daar mee gepaard gaan, een uitdaging om medewerkers te binden aan de organisatie en tevreden te houden. Door frequent (en op maat!) te monitoren hoe tevreden uw medewerkers zijn, bent u beter in staat om hierop (bij) te sturen. Het medewerkersonderzoek van ZorgfocuZ helpt u hierbij; vrijwel alle zorgorganisaties waarvoor wij het medewerkersonderzoek uitvoeren zijn direct in staat de tevredenheid van medewerkers gericht te vergroten.

Medewerkersonderzoek

Veel organisaties kiezen ervoor om per jaar of om het jaar een medewerkersonderzoek uit te voeren. Hierbij komen meerdere thema’s aan bod; samen met uw organisatie bepalen we welke thema’s en onderwerpen relevant zijn. Denk hierbij aan thema’s zoals:

Op basis van onze ervaring beschikken wij over een ruime ‘bibliotheek’ aan voorbeeldvragenlijsten en gevalideerde vragensets die ter inspiratie kunnen dienen. Nadrukkelijk schrijven we hier ‘ter inspiratie’, want in onze optiek moet een medewerkersonderzoek altijd op maat gemaakt worden om zo aan te sluiten op de specifieke beleidsuitgangspunten van een organisatie.

Speciale soorten van medewerkersonderzoek

Op de meer reguliere vormen van medewerkersonderzoek, bieden we een aantal specifieke vormen van medewerkersonderzoek aan:

  • Naast betaalde medewerkers, is de rol en het belang van tevreden vrijwillige medewerkers voor veel zorgorganisaties van groot (bedrijfs)belang. Met ons vrijwilligersonderzoek helpen we al vele zorgorganisaties.
  • Het is interessant om een medewerkersonderzoek te combineren met een cliëntervaringsonderzoek. Een combinatie van een medewerkersonderzoek met een cliëntonderzoek brengt het voordeel met zich mee dat de resultaten van beide onderzoeken in samenhang met elkaar geanalyseerd kunnen worden. Vanuit ZorgfocuZ hebben wij voor diverse zorgorganisaties een koppelingsrapport opgesteld waarin de resultaten tussen het cliënt- en het medewerkersonderzoek aan elkaar worden gekoppeld en de informatievoorziening nóg rijker wordt.
  • Wij voeren ook instroomonderzoek en uitstroomonderzoek uit, om u inzicht te bieden in ervaringen en belevingen van nieuwe medewerkers of juist in de redenen voor vertrek.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over medewerkersonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461 (kantoor Groningen) of 030 – 20 74 269 (kantoor Utrecht).