Gegevensmakelaar

Als gegevensmakelaar (ook wel Trusted Third Party (TTP)  genoemd) ondersteunen wij organisaties om de betrouwbaarheid van de geautomatiseerde verwerking, uitwisseling en opslag van gegevens tussen partijen te waarborgen. De rol van gegevensmakelaar vervullen wij voor onder andere belangenorganisaties in de zorgsector en ministeries.

Betrouwbare verwerking van gegevens

Niet iedere organisatie kan zomaar de rol van gegevensmakelaar vervullen. Er zijn diverse voorwaarden verbonden aan deze rol, zoals: onafhankelijkheid, kennis en ervaring met kwaliteitsregistraties en het hebben van gebruiksvriendelijke portals.

Ons kwaliteistmanagementsysteem is ISO 27001 gecertificeerd. Dit houdt in dat wij voldoen aan alle normeisen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Onze procedures en processen zijn daarmee volledig geoptimaliseerd om aan betrouwbare dataverwerking te kunnen voldoen.

Onze kennis van onderzoek, aanverwante procedures en kennis van sectoren zoals de zorg, maakt dat wij een het gehele proces van aanlevering, analyse en doorlevering optimaal uit kunnen voeren.

Aanpak op maat

Welke rol, taken en verantwoordelijken wij als gegevensmakelaar toebedeeld krijgen, hangt mede af van de wensen en eisen (dataprotocol) van onze opdrachtgevers. Per opdracht zullen wij ons verdiepen in alle richtlijnen, wensen en eisen van onze opdrachtgevers. Praktische taken die binnen de scope van onze werkzaamheden kunnen vallen, zijn bijvoorbeeld:

  • Ruwe data geschikt maken voor nadere analyse;
  • Controle op tik- en meetfouten;
  • Controle op steekproeven (zijn deze volgens de juiste normen uitgevoerd);
  • Helpdesk functie voor organisaties die vragen hebben over de aanlevering.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over onze rol als gegevensmakelaar , onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Chiel Westra en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 82 00 461 (kantoor Groningen) of 030 – 20 74 269 (kantoor Utrecht).