Samenwerking ZorgfocuZ en gemeente Neder-Betuwe –  cliëntervaringsonderzoek Wmo en Jeugdwet

11 april 2016

ZorgfocuZ zal voor de gemeente Neder-Betuwe het cliëntervaringsonderzoek Wmo en het cliëntervaringsonderzoek Jeugdwet gaan uitvoeren. De gemeente Neder-Betuwe heeft voornamelijk voor ZorgfocuZ gekozen vanwege onze ervaring met onderzoek op het gebied van het sociaal domein, Wmo en Jeugd.

Cliëntervaringsonderzoek Wmo en Jeugdwet

“Wij mogen gerust stellen dat wij met ZorgfocuZ in 2016 wederom een mooie stap hebben weten te maken met onderzoeken op het gebied van Sociaal Domein. Hierbij voeren we niet alleen cliëntervaringsonderzoeken Wmo en Jeugd uit, maar werken we ook breder. Denk aan beleidsevaluaties en onderzoek naar geleverde zorg”, aldus Theo van der Zee, directeur van ZorgfocuZ. “Onze samenwerking met gemeenten als Haarlem, Leeuwarden, Noordoost Polder, IJsselstein en Súdwest-Fryslân zijn daar mooie voorbeelden van. Wij laten hierbij zien dat wij   gemeenten (groot en klein) maatwerkoplossingen kunnen bieden. Blijkbaar slaat onze aanpak waarbij kennis, kunde en pragmatisme centraal staan, goed aan.”

Combinatie van cliëntervaringsonderzoeken (integraal onderzoek)

Het cliëntervaringsonderzoek Wmo en het cliëntervaringsonderzoek Jeugdwet voeren wij voor vele gemeenten inmiddels uit in combinatie met elkaar. Dit biedt meerdere voordelen. Gemeenten hebben hierdoor één centraal aanspreekpunt voor beide onderzoeken wat de afstemming eenvoudiger maakt. Wij kunnen onze werkzaamheden verder efficiënter inrichten waardoor de kostprijs voor de onderzoeken kunnen dalen. Daarnaast kan het voor gemeenten die werken met een integrale toegang, interessant zijn om de resultaten tussen beide doelgroepen met elkaar te vergelijken. Uiteraard kunnen beide onderzoeken hierdoor ook gecombineerd worden met het cliëntervaringsonderzoek Participatiewet. Wij kunnen dit faciliteren door de vragenlijsten op elkaar aan te laten sluiten.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over het cliëntervaringsonderzoek Wmo of het cliëntervaringsonderzoek Jeugdwet, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega’s Dennis Kremer en Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Delen via: