Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé

Woonwensen onderzoek

ZorgfocuZ heeft voor Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé een kwalitatief woonwensen onderzoek uitgevoerd om de organisatie inzicht te geven in de woonwensen van senioren als het gaat om zelfstandig, beschut wonen met zorg op de achtergrond. In samenspraak met de organisatie is een onderzoeksplan opgesteld en is er een aantal focusgroepen georganiseerd met (vertegenwoordigers van) huidige bewoners.

Aanpak woonwensen onderzoek

Er is uitdrukkelijk voor focusgroepen gekozen om van het voordeel gebruik te maken dat deelnemers elkaar kunnen ‘voeden’ met ervaringen, wensen en behoeften. In de focusgroepen ontstond conform deze verwachtingen inderdaad de nodige interactie, waardoor er goede inzichten werden verkregen in welke beweegredenen en voorwaarden een rol spelen bij ouderen die op zoek gaan naar een meer beschutte, zelfstandige woonomgeving. Wat zijn belangrijke factoren om voor een woning te kiezen? Aan welke voorwaarden moet een appartement voldoen? Hoe groot moet een woning zijn en wat is er belangrijk aan de indeling? Deze aan andere vragen kwamen ruimschoots aan de orde. Door de focusgroepen konden de onderzoekers van ZorgfocuZ goed antwoord geven op vragen over hoe deze doelgroep wenst te wonen met service en zorg en wat doorslaggevende factoren zijn om voor een bepaalde woonvorm te kiezen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over woonwensen onderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten