Patyna

Verzamelen van waarderingen ZorgkaartNederland – pilot

Patyna biedt zorg, welzijn en wonen aan ouderen in Friesland. De zorg vindt plaats op één van de ruim 25 locaties en bij ouderen thuis. Patyna heeft deelgenomen aan een pilot vanuit ZorgfocuZ en ZorgkaartNederland waarbij het doel was om te bepalen hoe effectief de inzet van een schriftelijke en online dataverzameling is voor het verzamelen van waarderingen op ZorgkaartNederland.

Aanpak pilot – verzamelen waarderingen op ZorgkaartNederland

Naast Patyna hebben ook andere verpleeghuis- verzorgingshuisorganisaties deelgenomen aan de pilot. Dit waren:

• Lyvore, De Bilthuysen en De Brug
• NNCZ
• Atlant
• Sensire
• Tangenborgh
• Zorggroep Drenthe
• Zorggroep Groningen

Met iedere organisatie zijn afspraken gemaakt over de exacte aanpak van het onderzoek. De organisaties hadden de vrijheid om eigen maatwerkvragen toe te voegen aan de vragenlijst van ZorgkaartNederland. Daarnaast hebben we met iedere organisatie gekeken welke methoden van dataverzameling het beste toegepast konden worden bij de cliënten en de vertegenwoordigers. Hierbij was de enige voorwaarde van de pilot om de dataverzameling te doen aan de hand van een schriftelijke en/of online benadering.

Voor Patyna hebben we cliënten aangeschreven en daarbij hun contactpersoon een informerende brief over het onderzoek gestuurd. Indien men dit wenste kon de vragenlijst (die dus de cliënt zelf heeft ontvangen) samen met de contactpersoon worden ingevuld. Vertegenwoordigers van PG cliënten zijn direct schriftelijk benaderd om deel te nemen aan het onderzoek.

De ingevulde vragenlijsten hebben wij aangeleverd bij ZorgkaartNederland voor publicatie op www.zorgkaartnederland.nl. Daarnaast hebben wij de resultaten voor Patyna gerapporteerd in ons online dashboard.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over het verzamelen van waarderingen op ZorgkaartNederland, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde. U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten