NNCZ

Verzamelen van waarderingen ZorgkaartNederland via schriftelijke en online benadering

NNCZ biedt mensen ondersteuning op het gebied van wonen, thuiszorg, dienstverlening, verpleging, verzorging en behandeling. NNCZ heeft deelgenomen aan een pilot vanuit ZorgfocuZ en ZorgkaartNederland waarbij het doel was om te bepalen hoe effectief de inzet van een schriftelijke en online dataverzameling is voor het verzamelen van waarderingen op ZorgkaartNederland.

Aanpak pilot – verzamelen waarderingen op ZorgkaartNederland

Naast NNCZ hebben ook andere verpleeghuis- verzorgingshuisorganisaties deelgenomen aan de pilot. Dit waren:

• Lyvore, De Bilthuysen en De Brug
• Atlant
• Patyna
• Sensire
• Tangenborgh
• Zorggroep Drenthe
• Zorggroep Groningen

Met iedere organisatie zijn afspraken gemaakt over de exacte aanpak van het onderzoek. De organisaties hadden de vrijheid om eigen maatwerkvragen toe te voegen aan de vragenlijst van ZorgkaartNederland. Daarnaast hebben we met iedere organisatie gekeken welke methoden van dataverzameling het beste toegepast konden worden bij de cliënten en de vertegenwoordigers. Hierbij was de enige voorwaarde van de pilot om de dataverzameling te doen aan de hand van een schriftelijke en/of online benadering.

Zowel de cliënten (somatiek) als de vertegenwoordigers (PG) van NNCZ zijn meegenomen in dit onderzoek. NNCZ heeft daarnaast ervoor gekozen om extra vragen toe te voegen aan de standaard vragenlijst van ZorgkaartNederland.. Onder andere doordat er veel schriftelijke communicatie met cliënten en vertegenwoordigers is geweest rondom de coronacrisis, heeft NNCZ ervoor gekozen om geen vooraankondiging te versturen.

De ingevulde vragenlijsten hebben wij aangeleverd bij ZorgkaartNederland voor publicatie op www.zorgkaartnederland.nl. Daarnaast hebben wij de resultaten voor NNCZ gerapporteerd in ons online dashboard.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over het verzamelen van waarderingen op ZorgkaartNederland, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde. U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten