Present

Verwijzersonderzoek huisartsen, POH’ers en medisch specialisten

Present is een ouderenzorgorganisatie met vijf locaties in Leerdam, Ameide, Groot-Ammers en Bleskensgraaf. De organisatie biedt verzorging en verpleging, maar ook een uitgebreid pakket aan thuiszorgdiensten.

Voor Present voerde ZorgfocuZ een verwijzersonderzoek uit. Tijdens dit onderzoek werden huisartsen, POH’ers en medisch specialisten uit het verzorgingsgebied van de organisatie benaderd om deel te nemen aan het onderzoek. Hen werd een vragenlijst voorgelegd waarin zij konden aangeven wat zij van Present kennen/vinden, hoe zij tegen de organisatie aankijken en waarom zij wel of niet verwijzen naar Present. Ook is gevraagd naar de informatiebehoefte van verwijzers over de zorgorganisatie en naar concrete verbetersuggesties.

Met een respons van 44,2% (!) kon ZorgfocuZ de organisatie hele mooie, concrete inzichten geven in de wijze waarop verwijzers de organisatie percipiëren. Maar ook zijn heel concrete verbeterpunten aangedragen waarmee de organisatie direct aan de slag kan om de verwijzingen naar Present te doen laten toenemen om zo de bezetting te vergroten.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten