Ambiq

Verwijzersonderzoek jeugdzorg

Onderzoeksbureau ZorgfocuZ voert periodiek een verwijzersonderzoek jeugdzorg uit onder de ketenpartners van Ambiq. Ambiq biedt specialistische zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek.

Opzet verwijzersonderzoek jeugdzorg

Met vestigingen in Twente, Salland en Drenthe heeft Ambiq stevige wortels in het noorden en het oosten van Nederland. Om deze goede positie te behouden en waar mogelijk te versterken, is het voor Ambiq belangrijk om te weten wat ketenpartners van de organisatie kennen en wat zij van de organisatie vinden. ZorgfocuZ voert hier periodiek een onderzoek naar uit voor Ambiq.

Voor het onderzoek hebben we gebruik gemaakt van een maatwerkvragenlijst. De vragenlijst is per email verstuurd aan de verwijzers. ZorgfocuZ heeft de dataverzameling gecoördineerd en de resultaten aan Ambiq gerapporteerd.

Verwijzersonderzoek door ZorgfocuZ

Wij hebben een goed werkende aanpak, waarmee u onder andere de volgende vragen voor uw organisatie kunt beantwoorden:

  • Kennen alle huisartsen, POH’ers en medisch specialisten uit uw verzorgingsgebied uw organisatie?
  • Als ze u kennen, kennen ze dan ook uw aanbod?
  • Heeft u zicht in wat het verwijsgedrag beïnvloedt?
  • Weet u welke online verwijssystemen (zoals Zorgspoor, Zorgdomein of Point) de verwijzers in uw regio gebruiken?
  • Heeft u exact in beeld naar welke zorgaanbieders (of substituutaanbieders!) verwijzers nog meer verwijzen en waarom?

Zomaar een aantal vragen waarop wij u met onze onderzoeken antwoord kunnen geven. Bij het doen van onderzoek onder verwijzers vormt de wijze waarop ze benaderd worden een cruciale rol bij het wel of niet slagen van dit onderzoek. Verwijzers hebben over het algemeen zeer weinig tijd om deel te nemen aan onderzoek, terwijl ze ook nog eens veel verzoeken krijgen om deel te nemen aan dergelijke onderzoeken. Echter, met de juiste aanpak en een aantal slimmigheden in de opzet van het onderzoek is het toch heel goed mogelijk om mooie responsaantallen te realiseren. Hoe wij dit doen? Dat leggen wij u graag uit in een persoonlijk gesprek.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u ook een verwijzersonderzoek uitvoeren? Of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten