Klimmendaal

Verwijzersonderzoek

Klimmendaal biedt medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. In totaal behandelt de revalidatie-instelling ruim 6600 patiënten per jaar (5700 poliklinisch en 900 klinisch). Bij de organisatie werken 800 professionals met als primair doel in revalidatie om patiënten weer optimaal te laten participeren in de samenleving. Voor Klimmendaal heeft ZorgfocuZ een verwijzersonderzoek (0-meting) uitgevoerd om inzichten te verkrijgen in de manier waarop verwijzers tegen Klimmendaal (en de medisch specialistische revalidatie) aankijken.

Opzet verwijzersonderzoek medisch specialistische revalidatie

Onder de doelgroep verwijzers maakten we inzichtelijk of zij (het aanbod van) Klimmendaal kennen (medisch specialistische revalidatie), hoe zij tegen Klimmendaal aankijken (associaties/imago) en welke factoren hun verwijsgedrag beïnvloeden. Ook was een doel om verwijzers de mogelijkheid te geven om aan te kunnen geven aanvullend in contact te willen komen met Klimmendaal.

Het onderzoek is ingestoken als een 0-meting en had voornamelijk een kwantitatief karakter, zodat we in de tijd kunnen benchmarken en zo ontwikkelingen in de tijd kunnen monitoren. Daarnaast namen we enkele open vragen op, voornamelijk om wat meer kwalitatieve verdieping te verkrijgen ter beter interpretatie van de gegeven antwoorden en om verbetersuggesties op te doen.

Klimmendaal Revalidatiespecialisten heeft gebruik gemaakt van ZorgfocuZ bij het uitzetten van een verwijzersonderzoek. We zijn erg tevreden over ondersteuning bij het opzetten van de vragenlijst en de verslaglegging.
Tessa Hogt, revalidatiearts

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over verwijzersonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten