Topaz

Marketingonderzoek ouderenzorg

Topaz is een ouderenzorgorganisatie uit Leiden, en staat bekend als een organisatie die marktgericht ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. ZorgfocuZ hielp de organisatie bij het opstellen van een strategisch marketingplan, op basis van een uitgebreid stakeholdersonderzoek.

Het revalidatie- en zorghotel Revitel van Topaz biedt enerzijds revalidatiezorg (Grz) en anderzijds kortdurend verblijf met zorg in een hotelmatige setting. Het Revitel werd gesitueerd op de 8e en 9e etage in het LEVEL gebouw, direct naast Leiden Centraal Station en het LUMC. In het revalidatie- en zorghotel zijn 76 ruime een- en tweepersoonskamers gesitueerd, waarbij alle medische voorzieningen en faciliteiten voorhanden zijn. In het Revitel werken gespecialiseerde artsen, behandelspecialisten, verpleegkundigen en verzorgenden die allen meewerken aan een unieke zorgervaring: geen ziekenhuis, geen verpleeghuis, maar een bijzonder viersterrenhotel dat comfort én zorg biedt.

Ondanks de gefocuste positionering en de uitgesproken doelgroepkeuze ervaarde Topaz echter dat de vraag naar het aanbod van het Revitel nog achter bleef bij de verwachting. Hoewel er een mooi concept stond, vroeg Topaz zich af waar er nog verbeterpunten lagen waarmee de vraag naar het aanbod van het Revitel geïntensiveerd kon worden. Wij hebben hiervoor een onderzoeksplan opgesteld en uitgevoerd, waarna duidelijk werd waar zich het voornaamste verbeterpotentieel voordeed.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten