Huis ter Leede

PREM Wijkverpleging en cliëntonderzoek Huis ter Leede

Huis ter Leede is een protestants-christelijke woonzorgorganisatie in Leerdam. De organisatie biedt wonen met zorg aan  mensen met dementie en aan  mensen met somatische (lichamelijke) klachten, dagbesteding, tijdelijke opvang en hospicezorg in Leerdam. Daarnaast biedt Huis ter Leede individuele begeleiding, wijkverpleging, huishoudelijke ondersteuning en alarmering in de regio Vijfheerlanden, Molenlanden en Gornichem. Sinds 2021 voert ZorgfocuZ  de PREM Wijkverpleging en cliëntonderzoek uit voor de organisatie.

Het verloop van de PREM Wijkverpleging en cliëntonderzoek

Cliëntervaringsonderzoek
Om te meten of de cliënten die op locatie wonen tevreden zijn met de zorg van Huis ter Leede, is er een cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. De cliënten zijn op locatie geïnterviewd, waarbij gebruikt is gemaakt van de standaard vragenlijst van ZorgkaartNederland. Daarnaast zijn er nog een aantal extra vragen toegevoegd. Van (somatische en psychogeriatrische) cliënten die niet geïnterviewd konden worden, zijn de vertegenwoordigers per mail benaderd om deel te nemen aan het onderzoek.

PREM Wijkverpleging
Om de tevredenheid van de cliënten die thuiszorg ontvangen van Huis ter Leede te meten, dient de organisatie jaarlijks cliëntervaringen op te halen door middel van de PREM Wijkverpleging. Huis ter Leede heeft ervoor gekozen om de vragenlijst zelf te verspreiden onder de cliënten en de vragenlijst kon digitaal of schriftelijk worden ingevuld. De cliënten die de vragenlijst schriftelijk hadden ingevuld, konden de vragenlijst terugsturen naar ZorgfocuZ in de meegestuurde antwoordenenvelop.

De resultaten van beide onderzoeken zijn apart van elkaar gerapporteerd in ons online dashboard, ImpulZ.

Wat kunnen wij voor u doen?

Wilt u meer weten over PREM Wijkverpleging, over cliëntervaringsonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen?
Neem gerust contact op met onze collega Imme van der Velde en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050-8200461 (locatie Groningen) of 030-2074269 (locatie Utrecht).

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten