Tom in de Buurt

Naamsbekendheid- en imago-onderzoek Tom in de buurt

Tom in de buurt biedt sinds 2015 ondersteuning aan inwoners vanaf 18 jaar en ouder in de gemeenten Alphen aan de Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Haar diensten omvatten onder andere Wmo-ondersteuning, vrijwilligerswerk, ondersteuning bij rouw, dagbesteding en het verstrekken van informatie en advies over lokale organisaties en activiteiten. Sinds ruim een jaar is Tom in de buurt een samenwerkingsverband aangegaan waarin de volgende organisaties samenwerken: ActiVite, De Binnenvest, Gemiva SVG Groep, WMO Maatwerk en Kwadraad. Gezien het samenwerkingsverband tussen deze organisaties nu ruim een jaar van kracht is, heeft Tom in de buurt ZorgfocuZ gevraagd om een naamsbekendheid– en imago-onderzoek uit te voeren.

De uitvoering van het naamsbekendheid- en imago-onderzoek voor Tom in de buurt

De methode van dit onderzoek is een kwantitatief georiënteerde vragenlijst geweest. Hierin kwamen thema’s aan bod die waren opgesteld aan de hand van de kennis-, houding- en gedragkapstok. Gerichte vragen werden afgewisseld met stellingsvragen. Deelnemers konden de stellingsvragen beantwoorden met ‘(helemaal) eens’, ‘(helemaal) oneens’, of ‘niet mee eens, niet mee oneens’. Ook was het bij enkele vragen mogelijk om een schriftelijke toelichting te geven. Alle resultaten zijn vervolgens in een online rapportage samengebracht in ImpulZ, waar de data ook gefilterd kan worden op verschillende niveaus. De resultaten zijn daarna samen met een werkgroep van Tom in de buurt besproken tijdens een interactieve interpretatiesessie. Dit onderzoek heeft Tom in de buurt handvatten en inzichten gegeven om de marketing en communicatie te optimaliseren, om zo nog meer mensen een helpende hand te kunnen bieden in de Rijnsstreekgemeenten. 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over naamsbekendheid– of imago-onderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Imme van der Velde en laat u overtuigen van onze meerwaarde. U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten