MEE Nederland

Medewerkerstevredenheidsonderzoek vragenlijst

Werkvelden
Oplossingen

MEE NL is een coöperatieve vereniging van 20 regionale MEE-organisaties verspreid over het hele land. De MEE-organisaties hebben samen een landelijke dekking met een veelvoud aan kleinere locaties en aanspreekpunten in buurten en wijken. MEE NL zet zich met de 20 leden in voor een inclusieve samenleving. Het landelijke bureau van MEE NL is een ondernemende organisatie in ontwikkeling, die de kennis en expertise van de MEE-organisaties vermarkt. Wij zijn door MEE NL gevraagd om een medewerkerstevredenheidsonderzoek uit te voeren met een maatwerk vragenlijst waarbij aandacht wordt besteed aan diverse thema’s die er spelen bij de medewerkers van de regionale MEE-organisaties.

Aanpak medewerkerstevredenheidsonderzoek maatwerk vragenlijst

Met MEE NL hebben wij een maatwerk vragenlijst uitgewerkt. MEE NL heeft een vooraankondiging verstuurd aan de medewerkers. Vervolgens hebben wij per email de vragenlijsten verstuurd aan de medewerkers. Medewerkers die na de eerste uitnodiging nog niet hadden gereageerd, hebben ene herinnering ontvangen.

Onze enquêtesoftware beschikt over allerlei functionaliteiten om het onderzoek zo klantvriendelijk mogelijke optimaal uit te voeren. Denk hierbij aan:

  • Onze enquêtesoftware zorgt dat de vragenlijst zich aanpast aan welk apparaat dan ook. Medewerkers kunnen de vragenlijst dus op hun desktop, tablet of smartphone invullen;
  • Medewerkers kunnen de vragenlijst tijdelijk opslaan en later weer hervatten;
  • We kunnen routings toevoegen;
  • De vragenlijstomgeving is volledig in de huisstijl van de opdrachtgever in te richten.

Gericht medewerkersonderzoek

Voor MEE NL hebben we een uitgebreid medewerkersonderzoek uitgevoerd. Het is ook mogelijk om een compacter onderzoek te doen waarbij een korte vragenlijst wordt gebruikt. Tijdens een zogenaamd gericht medewerkersonderzoek staat er één of slechts enkele thema’s centraal die aan de medewerkers worden voorgelegd. Een compact onderzoek kan de oplossing zijn om zeer gericht informatie over een bepaald thema op te halen. Bijvoorbeeld als er concrete verbeterambities zijn op het gebied van interne communicatie of samenwerking. Of als er signalen zijn dat er iets speelt op het gebied van sociale veiligheid (omgang met agressie/geweld/ongewenst gedrag)/psychosociale arbeidsbelasting (PSA).

Een gericht medewerkersonderzoek heeft qua methode veel eigenschappen van continu meten, doordat we ervaringen, wensen en percepties van medewerkers op meerdere momenten per jaar aan de hand van een korte vragenlijst peilen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over medewerkersonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten