Meander-Prokino

Medewerkersonderzoek

Werkvelden
Oplossingen

Meander-Prokino is een landelijke organisatie voor kinderopvang, jeugdzorg en schippersinternaten. Met meer dan 200 locaties verspreid over heel Nederland, zetten Prokino Kinderopvang, Prokino Zorg en Stichting Meander zich in voor de ontwikkeling van kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. De organisatie telt zo’n 200 medewerkers, die uiteenlopende (zowel zorginhoudelijke als niet-zorginhoudelijke) functies hebben. Om beter inzicht te krijgen in de werkbeleving en het werkplezier van haar medewerkers, heeft ZorgfocuZ op verzoek van Meander-Prokino een medewerkerstevredenheidsonderzoek uitgevoerd.

Het verloop van het medewerkerstevredenheidsonderzoek

Meander-Prokino heeft aan haar medewerkers gevraagd welke thema’s voor hen het meest belangrijk waren om op te nemen in de vragenlijst. Op basis van deze informatie is, in samenwerking met Meander-Prokino, een vragenlijst opgesteld met belangrijke thema’s voor de organisatie. Het doel was om een toekomstbestendige vragenlijst te creëren, die geschikt is voor een meerjaren-meting. Er is gekozen voor een efficiënte dataverzamelingsmethode door middel van een online vragenlijst, die de medewerkers via hun bedrijfsmail hebben ontvangen. De resultaten van het onderzoek zijn inzichtelijk gemaakt in ons klantportaal ImpulZ. Het online dashboard biedt de mogelijkheid om gegevens te analyseren en te onderscheiden op basis van diverse achtergrondkenmerken (zoals het domein- en clusterniveau van de resultaten). Op deze manier kan Meander-Prokino, met hun uiteenlopende organisatieonderdelen, de resultaten gericht in kaart brengen en ze gebruiken als basis voor vervolgacties.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over medewerkersonderzoek en onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461 (locatie Groningen) of 030 20 74 269 (locatie Utrecht).

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten