Zorggroep de Stellingwerven

Medewerkersonderzoek voor Zorggroep de Stellingwerven

Zorggroep de Stellingwerven biedt gespecialiseerde zorg aan zowel jongeren als volwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking, vaak in combinatie met psychische of psychiatrische problematiek. De organisatie is actief in de regio Zuidoost-Friesland en biedt diverse vormen van ondersteuning, zoals woonbegeleiding, behandeling, ambulante begeleiding en dagbesteding. In 2020 en 2023 hebben wij het medewerkersonderzoek uitgevoerd voor Zorggroep de Stellingwerven.

De opzet van het medewerkersonderzoek

Het doel van het onderzoek was om, op basis van inzichten in de werkbeleving en de tevredenheid van haar medewerkers op diverse thema’s, concrete handvatten te vinden om waar mogelijk het beleid en de werkwijzen verder te optimaliseren.

Een kwantitatief (vragenlijst-)onderzoek is opgezet en uitgevoerd, gericht op diverse thema’s die de ervaringen van werknemers binnen de organisatie omvatten. De vragenlijst bevatte hoofdzakelijk stellingen, maar bood ook de mogelijkheid om aanvullende toelichtingen te geven in open vragen. De resultaten van dit onderzoek zijn gerapporteerd via ons online klantenportaal, ImpulZ. Hiermee heeft Zorggroep de Stellingwerven directe toegang tot de verzamelde data en onderzoeksresultaten, waardoor de organisatie zelf proactief aan de slag kan gaan om de werkomgeving te verbeteren.

ZorgfocuZ heeft voor Zorggroep de Stellingwerven het medewerkertevredenheidsonderzoek en cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd.  Ondanks onze strakke tijdsplanning is de samenwerking hartstikke goed verlopen. ZorgfocuZ heeft beide onderzoeken op professionele wijze uitgevoerd. Gedurende de uitvoering waren de lijntjes kort. De onderzoeksresultaten zijn inzichtelijk weergegeven en wij hebben veel bruikbare handvaten voor verbetering gekregen.

Hedwig Postma – Coördinator stafbureau Zorggroep de Stellingwerven (2020)

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over medewerkersonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp  en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten