Zorggroep de Stellingwerven

Medewerkersonderzoek zorg

Zorggroep de Stellingwerven biedt kleinschalige zorg aan jongeren en volwassen met een (licht) verstandelijke beperking vaak in combinatie met psychisch/psychiatrische problematiek. ZDS is werkzaam in de regio van Zuidoost-Friesland. Er worden verschillende vormen van hulp aangeboden waaronder: woonbegeleiding, behandeling, ambulante begeleiding en dagbesteding. Voor Zorggroep de Stellingwerven hebben wij een medewerkersonderzoek zorg uitgevoerd.

Opzet medewerkersonderzoek zorg

Wij voerden voor Zorggroep de Stellingwerven het medewerkerstevredenheidsonderzoek uit, dat zo is vormgegeven dat de resultaten van het onderzoek kunnen worden vergeleken met andere zorgorganisaties uit Noord-Nederland. Zorggroep de Stellingwerven neemt deel aan de Noordelijke WerkbelevingsMonitor.

ZorgfocuZ heeft voor Zorggroep de Stellingwerven het medewerkertevredenheidsonderzoek en cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd.  Ondanks onze strakke tijdsplanning is de samenwerking hartstikke goed verlopen. ZorgfocuZ heeft beide onderzoeken op professionele wijze uitgevoerd. Gedurende de uitvoering waren de lijntjes kort. De onderzoeksresultaten zijn inzichtelijk weergegeven en wij hebben veel bruikbare handvaten voor verbetering gekregen.

Hedwig Postma – Coördinator stafbureau Zorggroep de Stellingwerven

Waardevolle benchmark

Vanuit onze ambitie om op een consistente manier onderzoek te doen naar medewerkerservaringen in zorg en welzijn, ontwikkelden wij in samenwerking met ZorgpleinNoord de WerkbelevingsMonitor. De WerkbelevingsMonitor bestaat uit diverse thema’s en voorbeeldvragen. U kunt zelf de vragen uitkiezen die voor u het meest relevant zijn.

Door als zorgorganisaties op dezelfde manier de beleving, ervaring en tevredenheid van medewerkers te meten en dit met elkaar te delen, ontstaat er waardevolle benchmark- en verbeterinformatie voor zorgorganisaties in Nederland.

Wij koppelen de resultaten terug in overzichtelijke rapporten. De uitkomsten bespreken wij tijdens bijeenkomsten waarin wij met de zorgorganisaties nader in gesprek gaan over de resultaten, onze bevindingen en mogelijke verbeteringen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over medewerkersonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp  en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten