Zorggroep Sirjon

Medewerkersonderzoek voor Zorggroep Sirjon

Zorggroep Sirjon biedt met haar organisatieonderdeel Siloah (met meer dan 20 locaties door heel Nederland) zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking. Zo’n 700 medewerkers dienen mensen die kwetsbaar zijn vanwege hun beperking. Zij worden ondersteund vanuit het dienstencentrum in Ridderkerk, van waaruit ongeveer 80 medewerkers ervoor zorgen dat de medewerkers op de werkvloer hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Van zowel de 700 medewerkers van organisatieonderdeel Siloah, als van de 80 medewerkers op het dienstencentrum in Ridderkerk, wilde Zorggroep Sirjon weten hoe zij het werken voor en bij de organisatie ervaren en beleven. Om die reden hebben zij onderzoeksbureau ZorgfocuZ gevraagd een medewerkersonderzoek op te zetten en uit te voeren.

Hoe is het medewerkersonderzoek voor Sirjon uitgevoerd?

De methode van dit onderzoek is een kwantitatief georiënteerde vragenlijst geweest. Hierin kwamen verschillende thema’s (zoals welzijn & vitaliteit, ontwikkelingsmogelijkheden en identiteit) aan bod, waarin stellingen werden voorgelegd over het werk. Medewerkers konden vervolgens invullen of ze het met de stelling ‘(helemaal) mee eens’, ‘(helemaal) mee oneens’, of ‘niet mee eens, niet mee oneens’ waren. Ook was het mogelijk om een schriftelijke toelichting te geven op diverse vragen, konden trots- en verbeterpunten worden aangekruist en werd tot slot de NPS (Net Promotor Score) uitgevraagd.

Alle resultaten zijn vervolgens in een online rapportage in ons klantenportaal ImpulZ samengebracht, waar de data ook gefilterd kan worden op verschillende niveaus (zoals werklocatie of team). Ter aanvulling daarop hebben we ook een managementrapport geleverd, en is er een factsheet gemaakt met de hoogtepunten van het onderzoek. Dit alles geeft Sirjon nu de handvatten om in gesprek te gaan met hun medewerkers over de resultaten, om zo op teamniveau tot concrete verbeteracties te komen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over een medewerkersonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461 (locatie Groningen) of 030 20 74 269 (locatie Utrecht).

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten