CURA XL

Medewerkersonderzoek voor CURA XL

CURA XL is een organisatie met zo’n 160 medewerkers, die uiteenlopende (zowel zorginhoudelijke en niet-zorginhoudelijke) functies hebben. De organisatie wilde graag meer zicht krijgen op de werkbeleving en de tevredenheid van haar medewerkers, en heeft ZorgfocuZ gevraagd om een medewerkersonderzoek uit te voeren.

Uitvoering van het Medewerkersonderzoek

Het doel van het onderzoek was om, op basis van inzichten in de werkbeleving en de tevredenheid van haar medewerkers op diverse thema’s, concrete handvatten te vinden om het (HR-) beleid verder te optimaliseren waar mogelijk. Door een nauwe samenwerking hebben we een online vragenlijst op maat ontwikkeld. Hierbij zijn er ook een aantal  benchmarkvragen opgenomen om de tevredenheid van medewerkers van CURA XL te kunnen vergelijken met de landelijke tevredenheid van werknemers die werkzaam zijn in de zorg. 

Na de dataverzamelingsperiode zijn de resultaten inzichtelijk gemaakt in een online dashboard. Hierin kunnen vergelijkingen gemaakt worden tussen groepen: zoals de verschillende afdelingen binnen de organisatie. Een interpretatiesessie na afloop van het onderzoek, en de functionaliteiten in het dashboard biedt CURA XL concrete handvatten om met de bevindingen aan de slag te gaan. Daarnaast biedt het onderzoek de mogelijkheid om in de toekomst een herhaalmeting/effectmeting uit te voeren, waarmee het effect van de inspanningen op basis van de eerste meting in beeld kan worden gebracht.

Wij hebben de samenwerking met ZorgfocuZ als zeer prettig ervaren. Gezamenlijk hebben we duidelijk proces neergezet en gewerkt aan een voor ons passende vragenlijst. Afspraken werden nagekomen en vragen en problemen onderweg werden snel opgepakt. We hebben een heldere terugkoppeling gehad, die goede inzichten opleverde waarmee we verder kunnen.

Jeannet Grootoonk – HR Adviseur

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over medewerkersonderzoek en onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Imme van der Velde en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461 (locatie Groningen) of 030 20 74 269 (locatie Utrecht).

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten