Zorggroep Drenthe

Medewerkers tevredenheidsonderzoek op maat

Zorggroep Drenthe is een toegewijd partner op het gebied van ouderen- en thuiszorg in Drenthe. Met ruim 1400 positieve medewerkers en 500 enthousiaste vrijwilligers zorgen zij er voor dat cliënten zich thuis voelen. Zorggroep Drenthe vindt kwaliteit belangrijk en vindt het daarom zeer belangrijk om te weten hoe werknemers het werk ervaren. Door de ervaringen van medewerkers te onderzoeken kan Zorggroep Drenthe waar nodig het werk vergemakkelijken en de dienstverlening aan cliënten nog verder verbeteren. Zorggroep Drenthe heeft ons gevraagd een medewerkers tevredenheidsonderzoek op maat en een vrijwilligersonderzoek uit te voeren.

Aanpak medewerkers tevredenheidsonderzoek op maat

Onder alle medewerkers en vrijwilligers van Zorggroep Drenthe is een online vragenlijst uitgezet. De inhoud van de vragenlijst is afgestemd met Zorggroep Drenthe. De vragenlijst bestond uit verschillende thema’s zoals:

  • Samenwerking
  • Ondernemingsraad
  • Leidinggevende
  • Werkdruk
  • Veiligheid en agressie
  • Opleiding en ontwikkeling
  • Gezondheid
  • Betrokkenheid bij de organisatie
  • Eigenschappen van Zorggroep Drenthe
  • Algemene tevredenheid

Vrijwilligersonderzoek zorgorganisaties

Voor zorgorganisaties zoals Zorggroep Drenthe waarvoor wij een medewerkersonderzoek uitvoeren of een onderzoek onder mantelzorgers, voeren wij daarnaast ook wel vrijwilligersonderzoek uit. Qua opzet en uitvoering zijn deze onderzoeken met elkaar te vergelijken. Een mantelzorger wordt wel eens in één adem genoemd met vrijwilligers. Een belangrijk verschil tussen een mantelzorger en een vrijwilliger is echter dat bij een mantelzorger de zorgverlening direct voortvloeit uit de sociale band tussen de mantelzorger en de zorgbehoevende. Daarentegen biedt een vrijwilliger de hulpverlening vanuit een algemene wens om een ander te helpen, waarbij er geen sprake is van een sociale band met de zorgbehoevende.

Bovendien mag een vrijwilliger de hulpverlening alleen in samenwerking met een professionele zorgorganisatie aanbieden. Omdat er dan sprake is van een formele band tussen de vrijwilliger en de zorgorganisatie, ligt de verantwoordelijkheid voor eventuele schade jegens de zorgvrager (die wordt aangericht door de vrijwilliger) bij de zorgorganisatie.

Voor Zorggroep Drenthe hebben we dus een dergelijke vrijwilligersonderzoek uitgevoerd waarbij we ook hier gebruik hebben gemaakt van een maatwerk vragenlijst.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over medewerkersonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten