De Wilhelminahoeve

Medewerkers- en cliënttevredenheidonderzoek voor de Wilhelminahoeve

De Wilhelminahoeve biedt gespecialiseerde begeleiding en zorg aan ouderen, met name diegenen met dementie, in een omgeving die aansluit bij hun individuele behoeften en vragen. Als zorgboerderij biedt De Wilhelminahoeve een kleinschalige woonomgeving, logeermogelijkheden en dagbesteding, waar mensen in een unieke setting zichzelf kunnen zijn. Voor het tweede achtereenvolgende jaar ondersteunt ZorgfocuZ de organisatie bij zowel het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) als het cliënttevredenheidsonderzoek (CTO).

Het verloop van de onderzoeken voor de Wilhelminahoeve

Medewerkers- als cliënttevredenheid staan centraal in de ambitie van De Wilhelminahoeve om de kwaliteit te waarborgen en voortdurend te verbeteren. De organisatie hecht waarde aan het in kaart brengen van zowel de tevredenheid van cliënten als medewerkers. Het is bekend dat de tevredenheid van medewerkers van invloed is op de tevredenheid van cliënten en vice versa. Om deze reden zijn op maat gemaakte vragenlijsten opgesteld in overleg tussen De Wilhelminahoeve en ZorgfocuZ voor beide onderzoeken.

Zowel medewerkers als (naasten van) cliënten zijn via e-mail benaderd om deel te nemen aan de onderzoeken. Via een knop in de begeleidende e-mail konden deelnemers eenvoudig toegang krijgen tot de online vragenlijst en deze direct invullen.

De resultaten van zowel het medewerkers- als het cliënttevredenheidsonderzoek zijn vervolgens verwerkt in twee aparte online rapportages in ons dashboard, ImpulZ. De grafische weergave van de gegevens biedt helder inzicht in de resultaten. Bovendien worden de antwoorden op open vragen geanonimiseerd weergegeven. De Wilhelminahoeve kan de rapportages eenvoudig exporteren naar geautomatiseerd PDF-formaat, waardoor zij de resultaten gemakkelijk kunnen delen met verschillende betrokken partijen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over een medewerkersonderzoek of een cliëntonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461 (locatie Groningen) of 030 20 74 269 (locatie Utrecht).

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten