Dytter

Marktverkenning / Marktonderzoek

Om de dienstverlening van Dytter nog beter te laten aansluiten op hetgeen de doelgroep vraagt, heeft de organisatie onderzoeksbureau ZorgfocuZ gevraagd om een marktonderzoek uit te voeren. Bij zo’n 70 managers en bestuurders van Nederlandse VVT-organisaties (verpleging, verzorging en thuiszorg) is ZorgfocuZ nagegaan of zij Dytter kennen, wat zij van (het aanbod van) Dytter vinden en wat Dytter aantrekkelijk maakt om mee samen te werken.

Uit de onderzoeksresultaten blijkt onder meer dat zo’n 9 op de 10 gesproken managers en bestuurders, net als Dytter, kansen zien om de organisatie van de (thuis-)zorg te verbeteren. Vaak worden papierwerk en procedures genoemd als verbeterpunten. ‘Dat is een interessante uitkomst van het marktonderzoek, helemaal omdat we ook zien dat ook zo’n 90% van de respondenten aangeeft dat zij het zien zitten om meer met moderne technologie te gaan werken die bijdraagt om de zorg efficiënter te maken’, zo stelt onderzoeksleider Robbert Klein Koerkamp van ZorgfocuZ. De behoefte aan de oplossing die Dytter biedt lijkt er dus zeker te zijn; ruim 80% van de ondervraagde managers en bestuurders zegt het concept van Dytter (heel) interessant te vinden wanneer hen het verhaal van Dytter wordt voorgelegd. De cijfers worden onderbouwd in een factsheet. André Piso, oprichter en eigenaar van Dytter: Snel goede zorg regelen is vaak nog te ingewikkeld, papierwerk neemt de overhand. Precies het probleem waar ik destijds tegen aanliep en de reden waarom ik Dytter ben gestart. Het onderzoek laat zien dat de behoefte naar verbetering er is, hetgeen waar wij op een innovatieve manier op in spelen.

Klein Koerkamp: ‘Dat is natuurlijk een heel hoog percentage, maar meer interessant is om te achterhalen waarom zij het concept zo belangrijk vinden. Uit ons onderzoek blijkt dat met name de snelheid die met Dytter gemaakt kan worden om zorg te organiseren respondenten aanspreekt’, aldus de onderzoeksleider van ZorgfocuZ. Uit de onderzoeksresultaten blijkt daarnaast dat het gemak en de kostenreductie aspecten zijn die leiden tot enthousiasme bij managers en bestuurders van VVT-organisaties. André Piso: ‘Dit onderzoek bevestigt nog eens dat wij de juiste weg in zijn geslagen. Snelheid in de zorg is belangrijker dan ooit, en daar speelt Dytter op in. Daarom is het tijd om nu aan te haken, samen maken we de zorg nóg beter.’

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten