Stichting Het Buitenhof

Marktonderzoek voor Stichting Het Buitenhof

Oplossingen

Stichting Het Buitenhof, een reisorganisatie gespecialiseerd in begeleide groepsreizen voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking of een stoornis in het autismespectrum, omvat vier labels: Buitenhof Reizen, AutiTravel, MundoRado Reizen en Ouderen Vakanties. Jaarlijks biedt de stichting een groot aantal vakanties aan. Hoewel de aantallen op zichzelf indrukwekkend zijn, vertegenwoordigen ze slechts een klein deel van de totale doelgroep, namelijk minder dan een half procent. Desondanks is Stichting Het Buitenhof de grootste reisorganisatie in Nederland op het gebied van begeleide groepsreizen voor mensen met een beperking. Om dieper inzicht te verkrijgen in de behoeften van hun doelgroep, heeft de stichting een marktonderzoek laten uitvoeren door onderzoeksbureau ZorgfocuZ.

Het verloop van het marktonderzoek voor Stichting Het Buitenhof

Het marktonderzoek volgde een kwantitatieve aanpak, waarbij een uitgebreide vragenlijst werd opgesteld. Deze vragenlijst behandelde verschillende thema’s, waaronder huidig reisgedrag, voorkeuren met betrekking tot groepsreizen en kennis over reisorganisaties. De vragen waren gericht en omvatten specifieke aspecten zoals reisbudget en favoriete bestemmingen. Daarnaast werden stellingsvragen gebruikt om inzicht te krijgen in wensen en behoeften.

De resultaten zijn samengebracht in een online rapportage in ImpulZ, waar de data ook gefilterd kan worden op verschillende niveaus, zoals leeftijd en aandoening. Vervolgens werden de resultaten samen met een werkgroep van Stichting Het Buitenhof besproken in een interactieve interpretatiesessie. De bevindingen bieden Stichting Het Buitenhof handvatten en inzichten om hun marketing- en communicatiestrategieën te optimaliseren, met als doel nog meer mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking of een stoornis in het autismespectrum een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over marktonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten