De Baalderborg Groep

Marktanalyse ouderenzorg

De Baalderborg Groep biedt gehandicaptenzorg en ouderenzorg in de provincies Overijssel en Drenthe. De zorgorganisatie is er voor mensen met een verstandelijke beperking, kinderen met ontwikkelingsproblemen en ouderen. De Baalderborg Groep biedt hierbij (specialistische) zorg, behandeling en begeleiding aan mensen met een beperking, zowel intramuraal (met verblijf en/of verblijf met behandeling) als extramuraal (bijvoorbeeld persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding individueel en begeleiding werk/dagbesteding). Daarnaast biedt de zorgorganisatie zorg en ondersteuning aan ouderen.

De ouderenzorg van de Baalderborg Groep vroeg ZorgfocuZ om inzicht te geven in de relevante marktontwikkelingen binnen de zorgvormen die de organisatie binnen de ouderenzorg biedt. In nauwe samenspraak met een werkgroep vanuit de Baalderborg Groep is er daartoe een stappenplan opgesteld en doorlopen, waarbij we allereerst hebben gekeken naar het aantal afgegeven indicaties voor bepaalde specifieke zorgvormen zowel landelijk als op specifieke regioniveaus. Maar ook hebben we gekeken naar het daadwerkelijke zorggebruik en de manier waarop deze zorg gebruik wordt (zorg in natura of via een persoonsgebonden budget). Tot slot hebben we de prognose van de vraag in de toekomst geanalyseerd en uitgewerkt. Het doel van de marktanalyse was om met de marktanalyse een zo goed mogelijk fundament te bieden voor te maken strategische keuzes voor het zorgaanbod van de toekomst.

De samenwerking met ZorgfocuZ is als bijzonder prettig ervaren. Er was sprake van flexibiliteit en volledige transparantie. Bovendien is geleverd wat vooraf in een duidelijke opdracht was vastgelegd.

Irma Zandt, Divisiemanager

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over het cijfermatig in beeld brengen van de marktsituatie, marktontwikkelingen of een marktanalyse? Neem dan gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp (via r.klein.koerkamp@zorgfocuz.nl of 06 – 4131 1758) en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten