Regio West-Brabant

KTO Wmo hulpmiddelen West-Brabant

De gemeenten Alphen-Chaam, Altena, Baarle-Nassau, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert (regio West-Brabant), hebben na een aanbesteding ZorgfocuZ gekozen om het KTO Wmo hulpmiddelen uit te gaan voeren. De opdracht geldt voor meerdere jaren.

Aanpak KTO Wmo hulpmiddelen

De regio West-Brabant heeft ZorgfocuZ de opdracht gegeven om een periodiek klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren. De volgende groepen gebruikers van hulpmiddelen worden benaderd:

• Gebruikers die het afgelopen kwartaal een hulpmiddel geleverd hebben gekregen; en

• Gebruikers die het afgelopen kwartaal bij de opdrachtnemer een klacht hebben ingediend, reparatie, storing of calamiteit hebben gemeld.

In samenspraak met de regio is een maatwerk vragenlijst ontwikkeld. Wij hebben de afgelopen jaren vele vragenlijsten m.b.t. KTO Wmo hulpmiddelen voor andere gemeenten en leveranciers opgesteld. Deze hebben wij ter inspiratie voorgelegd. Aan de hand van een aantal feedbackrondes is er uiteindelijk een vragenlijst tot stand gekomen die volledig aansloot op alle wensen en behoeften uit de regio.

We hebben gekozen voor een gecombineerde aanpak qua dataverzameling: gebruikers worden per email benaderd en gebruikers die niet over een mailadres beschikken zullen worden gebeld. We gaan hierbij uit van een maandelijkse meetfrequentie.

De gemeenten hebben ZorgfocuZ gekozen vanwege de degelijke aanpak en onze ervaring met klanttevrededheidsonderzoeken Wmo hulpmiddelen. Ons plan van aanpak vormt een goed fundament en is een bewezen succesvolle aanpak die we ook voor andere KTO hulpmiddelen voor andere gemeenten toepassen. Op basis van voortschrijdend inzicht of nieuwe wensen van de gemeenten is het altijd mogelijk om het onderzoek door te ontwikkelen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over het cliëntervaringsonderzoek Hulpmiddelen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten