Zorggroep Meander

Imago onderzoek zorginstelling

Zorggroep Meander is een prominente aanbieder van ouderenzorg in Oost-Groningen. Meander biedt zorg thuis, behandeling en revalidatie en wonen in één van de vier woonservicecentra en vijf woonzorgcentra (verpleeghuizen) in de gemeenten Veendam, Hoogezand-Sappemeer, Pekela, Menterwolde, Stadskanaal en Vlagtwedde. Wij hebben in opdracht van zorginstelling Meander een imago onderzoek uitgevoerd naar de sterke en zwakke punten van de organisatie en naar de kansen en bedreigingen waarmee de organisatie te maken heeft.

Opzet imago onderzoek zorginstelling

Er heeft kwalitatief onderzoek plaatsgevonden onder meerdere interne en externe stakeholders, maar ook is er een demografische analyse opgesteld en is er een naamsbekendheidsonderzoek en een imago-onderzoek opgezet en uitgevoerd. De verschillende ingezette methodieken hebben geleid tot een breed beeld van de marktpositie van Zorggroep Meander en de kansen die er nog liggen om deze positie nog verder te versterken in de toekomst.

Imago-onderzoek van ZorgfocuZ

Vanuit ZorgfocuZ hebben wij specifieke kennis en ervaring als het gaat om imago- en naamsbekendheidonderzoeken voor onder andere ziekenhuizen en organisaties in de VVT en GGZ. Waar wij bijzonder trots op zijn, is dat wij een samenwerking hebben met het Lectoraat Zorgmarketing aan de Hanzehogeschool Groningen. Met het lectoraat doen wij aan kennisdeling en werken wij samen aan de ontwikkeling van nieuwe onderzoeksmethoden gerelateerd aan het vakgebied van zorgmarketing.

Onze aanpakken en inzichten hebben wij zelfs in boekvorm uitgegeven. Onze collega Robbert Klein Koerkamp schreef in het boek ‘Zorg met liefde en lef‘ over marktonderzoek voor zorgorganisaties. Het boek is samen geschreven met Karel Jan Alsem, UD Marketing op de Rijksuniversiteit Groningen en Lector marketing aan de Hanzehogeschool Groningen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over imago onderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten