Instituut Verbeeten

Imago-onderzoek Instituut Verbeeten

Diensten
Oplossingen

Instituut Verbeeten levert al 70 jaar specialistische oncologische zorg. De organisatie onderzoekt en behandelt kanker met radiotherapie en nucleaire geneeskunde en streeft ernaar om hoogwaardige kwaliteit van zorg te leveren. Niet alleen als het gaat om zorginhoudelijke deskundigheid en kwaliteit van zorg, maar ook qua context, afstemming, communicatie, aandacht en samenwerking met patiënten én samenwerkingspartners. Want Instituut Verbeeten gelooft erin dat alleen op die manier zorg op maat geboden kan worden, met aandacht voor wat de patiënt zelf belangrijk of nodig vindt.

Imago-onderzoek Instituut Verbeeten

Instituut Verbeeten vroeg onderzoeksbureau ZorgfocuZ om een imago-onderzoek voor de organisatie op te zetten en uit te voeren. Samen met een multidisciplinaire werkgroep vanuit Verbeeten is er in goede samenwerking een vragenlijst opgesteld, die onder verschillende doelgroepen (in steeds iets aangepaste vorm) is uitgezet. Inwoners uit het werkgebied werden bevraagd via het inwonerspanel van ZorgfocuZ. Samenwerkingspartners (zoals huisartsen en de verwijzende ziekenhuizen) en patiënten zijn door Instituut Verbeeten zelf benaderd om een online vragenlijst in te vullen.

Een imago-onderzoek uitvoeren onder onze patiënten en verwijzers in de COVID-19-periode was geen makkelijke opgave. Dankzij de expertise en ervaring van ZorgfocuZ kijken we terug op een leerzaam en zorgvuldig doorlopen traject. Voor ons is het ook belangrijk om te weten hoe wij presteren ten opzichte van onze sector.

Wij zijn zeer trots op de positieve resultaten en danken ZorgfocuZ voor de prettige, open samenwerking.

Ed Rutters, Raad van Bestuur Instituut Verbeeten

Onder alle onderzoeksdoelgroepen werd een ruime respons behaald, waarmee we betrouwbare onderzoeksresultaten konden presenteren. Dit leverde waardevolle inzichten op over onder meer de naamsbekendheid en het imago van de zorgorganisatie. Ook konden we door dit imago-onderzoek doelgroepen met elkaar te vergelijken (benchmarking) om de opgehaalde informatie nog beter te duiden en te interpreteren. Met een eindpresentatie aan het bestuur van de organisatie werd het imago-onderzoek zorgvuldig afgerond.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over onze onderzoeken en onze aanpak, of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten