Gemeente De Ronde Venen & Stichtse Vecht

Onderzoek leerlingenvervoer

De gemeenten Oudewater, Woerden, Stichtse Vecht en De Ronde Venen kopen samen het leerlingenvervoer in. Ten behoeve van een nieuwe aanbesteding voor leerlingenvervoer wilden de gemeenten de ervaringen van leerlingen en ouders als input gebruiken voor de te stellen (kwaliteits-)eisen aan het vervoer. De gemeenten hebben ons gevraagd om dit onderzoek uit te voeren. Het onderzoek wordt om de twee jaren herhaald.

Voor de uitvoering van dit onderzoek hebben wij zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden gebruikt. Aan ouders en kinderen hebben via een online vragenlijst onderzoek gevraagd wat zij belangrijk vinden aan het vervoer, maar ook wat zij zouden willen veranderen aan het vervoer. Naast het vragenlijstonderzoek hebben wij diverse ouders telefonisch geïnterviewd.

ZorgfocuZ heeft voor de gemeenten De Ronde Venen en Stichtse Vecht een onderzoek over leerlingenvervoer uitgevoerd. Wij zijn tevreden over de opzet en uitwerking van het onderzoek. Het onderzoek heeft ons diverse inzichten verschaft waar wij mee aan de slag kunnen.

Dinnie Lansberg en Monique de Zoeten – beleidsadviseursGemeente Stichtse Vecht en De ronde Venen

Zie ook : www.taxipro.nl/contractvervoer/2019/09/17/gemeente-zette-onderaannemer-leerlingenvervoer-aan-de-kant

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten