Regionaal Aanmeldpunt zorg Zuid-Holland Noord

Ervaringsonderzoek verwijzers

Het Regionaal Aanmeldpunt Zuid-Holland Noord (RAP-ZHN) is begin 2018 opgericht als aanmeldpunt voor huisartsen en ziekenhuizen om acute ouderenzorg te regelen. RAP-ZHN is een samenwerking van de zorgorganisaties in de regio Zuid-Holland Noord, die zich hiermee samen inzetten om verwijzers te ondersteunen in hun zoektocht naar een passende en beschikbare plek. ZorgfocuZ heeft een verwijzersonderzoek uitgevoerd onder huisartsen en ziekenhuizen.

Aanpak verwijzersonderzoek huisartsen en ziekenhuizen

Het onderzoek was erop gericht om te bepalen hoe verwijzende organisaties het RAP-ZHN ervaren. Mede doordat meedoen aan dit onderzoek op twee manieren kon (online of schriftelijk), werd er een hoog responspercentage bereikt. Op basis van de goede responsaantallen kon ZorgfocuZ een goed onderbouwde analyse opstellen van wat verwijzers goed vinden gaan en waar er nog verbetermogelijkheden liggen voor het regionaal aanmeldpunt.

Bij het doen van onderzoek onder verwijzers vormt de wijze waarop ze benaderd worden een cruciale rol bij het wel of niet slagen van dit onderzoek. Verwijzers hebben over het algemeen zeer weinig tijd om deel te nemen aan onderzoek, terwijl ze ook nog eens veel verzoeken krijgen om deel te nemen aan dergelijke onderzoeken. Echter, met de juiste aanpak en een aantal slimmigheden in de opzet van het onderzoek hebben wij mooie responsaantallen weten te realiseren. Hoe wij dit doen? Dat leggen wij u graag uit in een persoonlijk gesprek.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over onze verwijzersonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten