FGzPt

Evaluatie van PE-online systeem

De Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) is het overkoepelend orgaan voor de basisberoepen gezondheidszorgpsycholoog en psychotherapeut en de specialismen klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog, op het gebied van opleiding, erkenning, registratie en toezicht. De FGzPt bedient verschillende doelgroepen, waaronder specialisten, opleidelingen en opleidingsinstellingen. Voor registratieprocedures, accreditatie en het inzien van beroepsinhoudelijke documentatie, maken deze groepen gebruik van het systeem PE-online.

Evaluatief onderzoek naar PE-online

Om de gebruiksvriendelijkheid van dit systeem te toetsen en haar dienstverlening in de toekomst te kunnen verbeteren, heeft de FGzPt aan ZorgfocuZ gevraagd om een gebruikersonderzoek uit te voeren onder deze doelgroepen. In het gebruikersonderzoek zijn verschillende methoden ingezet om te komen tot beantwoording van de hoofd- en deelvragen. Aan de hand van een QuickScan en vragenlijst onder de doelgroepen is het systeem beoordeeld op gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en volledigheid. Daarnaast zijn er op basis van de uitkomsten concrete aanbevelingen ter verbetering geformuleerd. Aan de hand van de bevindingen en aanbevelingen heeft de FGzPt nieuwe inzichten verkregen in haar doelgroepen, en kan de organisatie haar dienstverlening richting deze doelgroepen verder doorontwikkelen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over onze onderzoeksaanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Imme van der Velde en laat u overtuigen van onze meerwaarde. U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten