Elker

Onderzoek ervaringen pleegouders en -jongeren

Werkvelden
Oplossingen

Elker biedt hulpverlening aan kinderen, jongeren en ouders om er voor te zorgen dat kinderen en jongeren zich uiteindelijk zelfstandig kunnen redden in de maatschappij. Elker houdt driejaarlijks een onderzoek onder haar pleegouders en -jongeren met als doel om ervaringen met Elker te achterhalen. Beide onderzoeken voeren wijvoor Elker uit.

In 2009, 2012, 2015 en 2018 hebben wij de P-toets afgenomen onder pleegouders van Elker. De P-toets is een onderzoek waarin de ervaringen van pleegouders met de pleegzorginstelling worden gemeten, door middel van een vragenlijst. Deze vragenlijst is deels online en deels schriftelijk afgenomen. Naast de P-toets voeren wij voor Elker ook de C-toets uit. Dit is een onderzoek waarmee we inzicht krijgen in de ervaringen van de pleegjongeren vanaf 12 jaar met de door Elker geboden dienstverlening.

Door middel van deze onderzoeken krijgt Elker inzicht in hoe de door haar aangeboden dienstverlening zowel door de pleegouders als de pleegjongeren wordt ervaren. Tevens kunnen de resultaten over de verschillende jaren gebenchmarkt worden.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten