Dokterscoop

PREM Chronische Zorg

ZorgfocuZ heeft voor Dokterscoop het patiëntervaringsonderzoek uitgevoerd aan de hand van de PREM Chronische Zorg. De PREM Chronische Zorg is speciaal ontwikkeld voor patiënten die gedurende langere tijd gebruik maken van zorg via ketenzorgorganisaties. De vragen gaan onder andere in op de samenwerking met de zorgverlener, het zorgplan en de deskundigheid van de zorgverlener. 

Aanpak PREM Chronische Zorg Dokterscoop

We hebben gebruikt gemaakt van de mogelijkheid om de opzet van de vragenlijst op bepaalde onderdelen te wijzigen om deze beter te laten aansluiten op de informatiebehoefte van Dokterscoop. Zo heeft Dokterscoop de wens uitgesproken vragen toe te voegen met betrekking tot de mate van zelfregie van patiënten.

Het onderzoek is uitgevoerd onder vijf doelgroepen:

  • Diabetes mellitus type 2
  • COPD
  • Astma
  • CVRM primair
  • CVRM secundair

Bij de uitvoering van dit onderzoek heeft Dokterscoop ervoor gekozen om aangesloten huisartsen zelf een rol te geven bij het verspreiden van de vragenlijsten. ZorgfocuZ heeft verder het gehele proces van dataverzameling (o.a. drukken van vragenlijsten, verzorgen van respons updates en verwerken binnengekomen vragenlijsten) gefaciliteerd en gecoördineerd.

Na afronding van het onderzoek hebben wij per keten een rapport opgeleverd.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over de PREM Chronische Zorg, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega’s Martin Bloem of Maartje Koops en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten