Gemeente Elburg

Continu meten CEO Wmo

De gemeente Elburg heeft ons gevraagd om een continue meting op te zetten en uit te voeren ten behoeve van de het CEO Wmo. Sinds 2017 voeren wij dit onderzoek voor de gemeente uit.

De gedachte van continu meten is dat cliënten een vragenlijst toegestuurd krijgen op het moment dat ze zowel de toegang, de kwaliteit als effect van de hulp kunnen beoordelen. In het geval van de Wmo kan de zorg veelal relatief snel geleverd worden. Denk bijvoorbeeld aan de afgifte van hulpmiddelen of het verkrijgen van hulp bij huishouden. Het is in die gevallen dan al mogelijk om twee tot drie maanden na afgifte van de beschikking deze cliënten te bevragen over hun ervaringen met de toegang, kwaliteit én effect van de zorg.

ZorgfocuZ heeft een online dashboard ingericht waarmee de gemeente Elburg real time inzicht heeft in de respons en de uitkomsten van het onderzoek. Voor 1 juli 2018 maken wij een rapport op van de uitkomsten. De uitkomsten van de 10 verplichte vragen van het CEO Wmo leveren wij, na toestemming van de gemeente, aan bij waarstaatjegemeente.nl.

Bemoedigende resultaten

De resultaten van het continu meten zijn bemoedigend, met onder andere een relatief hoge respons en weinig cliënten die met onze helpdesk bellen voor vragen. De reden hiervan ligt waarschijnlijk in het feit dat de verleende zorg nog vers in het geheugen ligt en men dan eerder geneigd lijkt te zijn om de vragenlijst in te vullen. Daarnaast is er geen reden om de helpdesk te bellen, omdat men nog weet waar de vragenlijst over gaat.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten