Gemeente Hoorn

Continu meten cliëntervaringsonderzoeken Wmo en Jeugdwet

Voor de gemeente Hoorn voert ZorgfocuZ het cliëntervaringsonderzoeken Wmo en Jeugdwet uit aan de hand van continu meten. De gemeente Hoorn heeft behoefte aan meer periodieke inzichten in cliëntervaringen. Om die reden hebben wij het continu meten voor de gemeente opgestart.

Aanpak continu meten cliëntervaringsonderzoeken Wmo en Jeugdwet 

Op basis van de bestaande samenwerking hebben wij in overleg met de gemeente Hoorn bepaald op welke manier wij het continu meten konden gaan inrichten. Belangrijk uitgangspunt hierbij was de mogelijkheid om naast een vaste vragenlijst ook vragen toe te kunnen voegen, mocht daar in de loop der jaren behoefte aan zijn. Op deze manier kan de gemeenten de resultaten van haar eigen onderzoeken in de tijd benchmarken en heeft daarnaast altijd inzicht in haar actuele informatiebehoefte.

ZorgfocuZ hebben wij ervaren als een kundig onderzoeksbureau met kennis van zaken. Doordat ZorgfocuZ vrijwel alle aspecten van de cliëntervaringsonderzoeken Wmo en Jeugd heeft uitgevoerd (van de opzet, verzending tot aan rapportage), werden wij als gemeente helemaal ontzorgd.

 

Arianne Klunder – beleidsmedewerkers sociaal domeingemeente Hoorn

Automatisch meten

Wij willen u er graag op wijzen dat wij het mogelijk kunnen maken om de metingen te automatiseren. Wij maken hiervoor een koppeling tussen uw registratiesysteem en onze enquête software. Wanneer er iemand in uw systeem wordt geregistreerd gaat er automatisch een seintje naar onze enquête software. De contactgegevens komen vervolgens bij ons binnen en worden automatisch meegenomen in het onderzoek. Al naar gelang hetgeen is geregistreerd, zullen wij een vragenlijst per post of e-mail versturen of de vragenlijst telefonisch afnemen.

Deze manier van automatiseren leidt ertoe dat u niet meer handmatig contactgegevens naar ons hoeft te uploaden. Een ander voordeel is dat het onderzoek op deze manier tegen een lage inspanning echt realtime uitgevoerd kan worden waardoor we optimaal aan kunnen sluiten op de klantreis van een cliënt.

Gemeenten die hier interesse in hebben, kunnen contact met ons opnemen. Wij kunnen kosteloos met u verkennen wat de mogelijkheden zijn.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over het continu meten voor gemeenten cliëntervaringsonderzoeken Wmo en Jeugdwet, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten