Gemeente Elburg

Continu meten clientervaringsonderzoek Wmo

Voor de gemeente Elburg voert ZorgfocuZ het clientervaringsonderzoek Wmo uit aan de hand van continu meten. Sinds 2017 voeren wij dit onderzoek voor de gemeente uit.

Aanpak continu meten clientervaringsonderzoek Wmo

De gedachte van continu meten is dat cliënten een vragenlijst toegestuurd krijgen op het moment dat ze zowel de toegang, de kwaliteit als effect van de hulp kunnen beoordelen. In het geval van de Wmo kan de zorg veelal relatief snel geleverd worden. Denk bijvoorbeeld aan de afgifte van hulpmiddelen of het verkrijgen van hulp bij huishouden. Het is in die gevallen dan al mogelijk om twee tot drie maanden na afgifte van de beschikking deze cliënten te bevragen over hun ervaringen met de toegang, kwaliteit én effect van de zorg.

ZorgfocuZ heeft een online dashboard ingericht waarmee de gemeente Elburg real time inzicht heeft in de respons en de uitkomsten van het onderzoek. Voor 1 juli 2018 maken wij een rapport op van de uitkomsten. De uitkomsten van de 10 verplichte vragen van het CEO Wmo leveren wij, na toestemming van de gemeente, aan bij waarstaatjegemeente.nl.

Bemoedigende resultaten

De resultaten van het continu meten zijn bemoedigend, met onder andere een relatief hoge respons en weinig cliënten die met onze helpdesk bellen voor vragen. De reden hiervan ligt waarschijnlijk in het feit dat de verleende zorg nog vers in het geheugen ligt en men dan eerder geneigd lijkt te zijn om de vragenlijst in te vullen. Daarnaast is er geen reden om de helpdesk te bellen, omdat men nog weet waar de vragenlijst over gaat.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over het cliëntervaringsonderzoek Wmo, continu meten voor gemeenten, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten