Nederlandse Transplantatie Stichting

Onderzoek communicatiemiddelen medisch professionals

De Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) werkt aan de verbetering van orgaan- en weefseldonatie en -transplantatie. Hiertoe ondersteunt de NTS de donorziekenhuizen en transplantatiecentra in Nederland. Samen met het medisch werkveld verzamelt zij data en analyseert zij de (lange termijn) effecten van donatie en transplantatie. De NTS zet verschillende communicatiemiddelen en -kanalen in om medisch professionals in het werkveld te bereiken.

Om de communicatie met de doelgroep te verbeteren heeft de NTS aan ZorgfocuZ gevraagd om een onderzoek uit te voeren naar het inzetten van deze middelen in de communicatie met medisch professionals. Tijdens het onderzoek is een inventarisatie gemaakt van de huidige communicatiekanalen, een vragenlijst uitgezet onder medisch professionals en zijn aanvullend verdiepende interviews afgenomen met medisch professionals en medewerkers van de communicatieafdeling.

De uitkomsten van het onderzoek geven een aantal concrete handvatten waarmee de NTS een onderbouwde verbeterslag kan doorvoeren in de communicatie met de medisch professionals.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over onze onderzoeken en onze aanpak ,of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten