Gemeenten Weert, Nederweert en Leudal

Cliëntervaringsonderzoeken Wmo en Jeugdwet

De gemeenten Weert, Nederweert en Leudal hebben ZorgfocuZ gekozen als onderzoekspartner om een continue meting op te zetten voor het cliëntervaringsonderzoeken Wmo en Jeugdwet en dit voor de komende jaren uit te voeren. ZorgfocuZ heeft de voorgaande jaren naar tevredenheid samengewerkt met de gemeente Leudal. Dit was voor de gemeente Weert en Nederweert een reden om de onderzoeken nu ook door ZorgfocuZ uit te laten voeren.

Aanpak cliëntervaringsonderzoeken Wmo en Jeugdwet

De samenwerking met ZorgfocuZ hebben wij net als vorig jaar weer als zeer positief ervaren. Wij waarderen de goede en snelle communicatie, duidelijke rapportage en de mogelijkheden om extra vergelijkingen te kunnen doen.

Aldo Kivits – beleidsmedewerker sociaal domein, Gemeente Leudal

Wij hebben een op maat plan van aanpak voor continu meten voor de drie gemeenten ontwikkeld. Periodiek verwerken wij de binnengekomen vragenlijsten en presenteren de resultaten direct in ons online dashboard. Ons dashboard beschikt over diverse filtermogelijkheden waardoor de gemeenten naast een totaaloverzicht inzicht kunnen krijgen in de prestaties van afzonderlijke doelgroepen, teams, locaties of regio’s. Dit principe van continu meten spreekt de gemeenten aan vanwege de realtime inzichten van cliëntervaringen en de mogelijkheden om direct bij te sturen waar dat gewenst is.

Automatisch meten

Het is overigens mogelijk om de metingen te automatiseren. Wij maken hiervoor een koppeling tussen het registratiesysteem van de gemeente en onze enquête software. Wanneer een nieuwe cliënt in het systeem van de gemeente geregistreerd wordt, komen deze vervolgens automatisch bij ons binnen. Al naar gelang hetgeen is geregistreerd, zullen wij een vragenlijst per post of e-mail versturen of de vragenlijst telefonisch afnemen.

Deze manier van automatiseren leidt ertoe dat gemeenten niet meer handmatig contactgegevens naar ons hoeven te uploaden. Een ander voordeel is dat het onderzoek op deze manier tegen een lage inspanning echt realtime uitgevoerd kan worden waardoor we optimaal aan kunnen sluiten op de klantreis van een cliënt.

Gemeenten die hier interesse in hebben, kunnen contact met ons opnemen. Wij kunnen kosteloos met u verkennen wat de mogelijkheden zijn.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over het continu meten, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten