Gemeenten IJsselstein en Montfoort

Cliëntervaringsonderzoeken Wmo en Jeugdwet

Voor de gemeente Montfoort voeren wij de cliëntervaringsonderzoeken Wmo en Jeugdwet uit aan de hand van continu meten. Wij maken hierbij gebruik van zowel kwantitatieve als kwalitatieve dateverzamelingsmethoden.

Cliëntervaringsonderzoeken Wmo en Jeugdwet – continu meten

Het cliëntervaringsonderzoek Wmo en Jeugdwet wordt voor de gemeente afgenomen door middel van schriftelijk vragenlijst onderzoek. Dit doen we aande hand van continu meten waarbij we op meerdere momenten per jaar een meting uitvoeren. Hierbij wordt telkens een nieuwe groep cliënten benaderd. Cliënten ontvangen maximaal één keer per jaar de vragenlijst.

Wij zijn erg tevreden over de uitvoering van het cliëntervaringsonderzoek Jeugd en Ouders door ZorgfocuZ. ZorgfocuZ heeft een dienstverlenende en open houding. Ze denken mee en er wordt door hen altijd snel gereageerd op vragen. Ik heb steeds een pro-actieve houding ervaren. Echt een prettige samenwerking!

Djoko Draaisma – beleidsadviseur Samenlevinggemeente IJsselstein

ZorgfocuZ – verantwoordelijk voor CEO’s bij meer dan 100 gemeenten

Wij zijn voor meer dan 100 gemeenten actief met de uitvoering van diverse cliëntervaringsonderzoeken in het sociaal domein zoals het CEO Wmo, Jeugdwet en Participatiewet. Zie ook onze voorbeeldcases. Vanuit deze ervaring kunnen wij u goed adviseren over alle mogelijkheden, tips en tricks en kunnen wij antwoord geven op diverse vragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Hoe kan voldaan worden aan de AVG en hoe kan de gemeente de toestemming van cliënten het beste registreren?
  • Wat zijn best practises? Hoe kan de respons worden verhoogd? Met name bij het CEO Jeugdwet?
  • Op welke manier kunnen jongeren het beste worden betrokken bij de cliëntervaringsonderzoeken?
  • Wat zijn de mogelijkheden van continu meten?
  • Op welke wijze kunnen thema’s als bijvoorbeeld hulp bij huishouden, beschermd wonen, vervoer, hulpmiddelen en dagbesteding worden geïntegreerd in de CEO’s?
  • Etc.

Bij de uitvoering van het cliëntervaringsonderzoek Wmo dient u er overigens rekening mee te houden dat dit onderzoek nog aan diverse eisen dient te voldoen. Denk hierbij aan de jaarlijkse aanleveringsverplichting voor 1 juli en het behandelen van de thema’s over toegankelijkheid van voorzieningen, kwaliteit van ondersteuning én ervaren effect van de ondersteuning. Het CEO Jeugdwet en Participatiewet zijn verder vormvrij. U kunt zelf kiezen op welke wijze u deze onderzoeken wilt laten uitvoeren.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over het cliëntervaringsonderzoek Wmo, cliëntervaringsonderzoek Jeugdwet, continu meten voor gemeenten, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten