Gemeente Veenendaal

Cliëntervaringsonderzoeken Wmo en Jeugdwet – continu meten

De gemeente Veenendaal is net als alle andere gemeenten verplicht om jaarlijks een cliëntervaringsonderzoek Wmo uit te voeren. Door cliënten te vragen naar hun ervaringen met de geleverde ondersteuning krijgen gemeenten inzage in de kwaliteit en effectiviteit van de ondersteuning en kunnen zij mogelijke verbeterpunten oppakken. ZorgfocuZ voert de cliëntervaringsonderzoeken Wmo en Jeugdwet uit voor de gemeente Veenendaal. Beide onderzoeken worden uitgevoerd op basis van een continue meting.

Aanpak cliëntervaringsonderzoeken Wmo en Jeugdwet gemeente Veenendaal

ZorgfocuZ heeft in een kort tijdsbestek weer een goed CEO Wmo voor de gemeente Veenendaal uitgevoerd. Net als vorig jaar, verliep, de samenwerking erg soepel en werd er goed geluisterd naar onze wensen.

Hasan Baykir – beleidsadviseurGemeente Veenendaal

Bij de uitvoering van het onderzoek is rekening gehouden met de wensen van het Wmo-forum Veenendaal. Het Wmo-forum bestaat uit vertegenwoordigers van de verschillende cliëntgroepen van de Wmo en is het formele adviesorgaan van het college van burgemeester en wethouders op het terrein van maatschappelijke ondersteuning. Door de input van het Wmo-forum mee te nemen zijn vragen over de tevredenheid per voorziening, zorg mijdend gedrag en de eigen bijdrage toegevoegd. Daarnaast is de vragenlijst op maat gemaakt naar de ‘Veense’ situatie.

Meer dan 75 gemeenten actief met continu meten van ZorgfocuZ

Vanuit ZorgfocuZ hebben wij aan de basis gestaan van de introductie van continu meten voor gemeenten. In 2017 zijn wij bij de gemeente Elburg als een van de eerste onderzoeksbureaus in Nederland begonnen met continu meten. Sindsdien ondersteunen wij meer dan 75 gemeenten hiermee. Wij merken dat de uitgangspunten van deze methode en onze manier van werken aansluiten bij de behoefte van veel gemeenten.

Wij beschikken over alle kennis en middelen om continu meten voor uw gemeente tot een succes te maken. Wij weten vanuit onze ervaring wat wel en niet werkt en kunnen diverse mogelijkheden ter inspiratie voorleggen over hoe continu meten ingezet kan worden.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over het cliëntervaringsonderzoek Wmo, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten