Gemeente Emmen

Cliëntervaringsonderzoek Wmo, Jeugdwet en Participatiewet

Voor de gemeente Emmen heeft ZorgfocuZ het cliëntervaringsonderzoek Wmo, Jeugdwet en Participatiewet uitgevoerd. ZorgfocuZ is door de gemeente Emmen gekozen vanwege de nauwkeurigheid van de offerte en de heldere procesbeschrijving van het onderzoek. 

Opzet cliëntervaringsonderzoek Wmo Jeugdwet en Participatiewet

De cliëntervaringsonderzoeken Wmo, Jeugdwet en Participatiewet voeren we uit door middel van kwantitatief onderzoek. Voor zowel het CEO Wmo als Jeugdwet hebben we hiervoor op maat gemaakte vragenlijsten opgesteld die we door middel van online en schriftelijke vragenlijsten gaan afnemen bij de doelgroep. Het onderzoek ten behoeve van participatie is later in het jaar uitgevoerd.

De samenwerking met ZorgfocuZ op het gebied van de cliëntervaringsonderzoeken Wmo en Jeugd was zeer positief. Wij zijn als gemeente echt ontzorgd. De verzending heeft ZorgfocuZ voor ons uit handen genomen en ze hebben een helder rapport opgeleverd.

Wilfred van Wolferen – Accountmanager WmoGemeente Emmen

Voor het online onderzoek maken we gebruik van onze eigen online enquêtetool. Onze online enquêtetool is professionele surveysoftware met waterdichte beveiliging en is gebruiksvriendelijk voor de respondent. Dat betekent dat de respondent de vragenlijst op desktop, tablet en mobiele telefoon kan invullen.

3D-cliëntervaringsonderzoeken (integraal onderzoek)

Het CEO Wmo voeren wij voor vele gemeenten inmiddels uit in combinatie met het CEO Jeugdwet en CEO Participatiewet (dit noemt men ook wel 3D-cliëntervaringsonderzoek). Dit biedt meerdere voordelen. U heeft één centraal aanspreekpunt voor alle drie de onderzoeken wat de afstemming eenvoudiger maakt. Wij kunnen onze werkzaamheden efficiënter inrichten waardoor de kostprijs voor de onderzoeken kunnen dalen. Daarnaast kan het voor gemeenten die werken met een integrale toegang, interessant zijn om de resultaten tussen deze drie doelgroepen met elkaar te vergelijken. Wij kunnen dit voor u faciliteren door de vragenlijsten op elkaar aan te laten sluiten.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over het cliëntervaringsonderzoek Wmo, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten