Serviceorganisatie Jeugd (SOJ)

Cliëntervaringsonderzoek jongeren

Werkvelden
Oplossingen

De Serviceorganisatie Jeugd (SOJ) voert voor de tien gemeenten in Zuid-Holland Zuid verschillende taken uit. Bijvoorbeeld het inkopen en het contracteren van de regionale zorgmarkt, het in de gaten houden van het budget en het geven van informatie (voor accountmanagement). In opdracht van SOJ heeft ZorgfocuZ een aantal jaar voor de tien gemeenten het cliëntervaringsonderzoek onder jongeren uit mogen voeren.

Opzet cliëntervaringsonderzoek jongeren

Het is voor de gemeenten en de SOJ namelijk belangrijk om te weten hoe inwoners de jeugdhulp ervaren. Hiervoor heeft ZorgfocuZ vragenlijstonderzoek opgezet en uitgevoerd en zijn verdiepende interviews gehouden. Zowel op regio- als gemeenteniveau zijn de ervaringen op het gebied van toegang tot de hulp, contact met de jeugdprofessional, de hulp van de zorgaanbieder en het resultaat van de hulp teruggekoppeld.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over het cliëntervaringsonderzoek Jeugdwet, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten