ZGR | Zorggroep Raalte

Cliëntervaringsonderzoek intramuraal en extramuraal en medewerkersonderzoek

Wij zijn door Zorggroep Raalte gevraagd om een cliëntervaringsonderzoek intramuraal, extramuraal en een medewerkersonderzoek uit te voeren. Naast de verplichting waaraan Zorggroep Raalte met de uitvoering van deze onderzoeken moet voldoen, is het achterliggende doel om beter inzicht te krijgen in de stand van zaken binnen de organisatie.

Opzet cliëntervaringsonderzoek intramuraal

Voor de drie onderzoeken hebben wij gebruik gemaakt van maatwerkvragenlijsten. Voor extramuraal hebben wij de vragenlijst van de PREM Wijkverpleging gebruikt en dit aangevuld met maatwerkvragen. De vragenlijst intramuraal en die voor het medewerkersonderzoek hebben we hier weer zoveel mogelijk op aan laten sluiten zodat we de resultaten van alle doelgroepen goed met elkaar konden vergelijken. Voor intramuraal hebben we de NPS-vraag meegenomen aangezien zorgorganisaties verplicht zijn om de NPS op KVK registratie aan te leveren. De vragenlijsten zijn via een online onderzoek uitgezet.

In nadere afstemming met Zorggroep Raalte worden de onderzoeken geëvalueerd en geoptimaliseerd voor de komende jaren.

Combinatie cliëntervaringsonderzoek met medewerkersonderzoek

Een cliëntervaringsonderzoek kan dus goed gecombineerd worden met een medewerkersonderzoek. Een combinatie van een cliëntonderzoek met een medewerkersonderzoek brengt het voordeel met zich mee dat de resultaten van beide onderzoeken in samenhang met elkaar geanalyseerd kunnen worden. Hierbij is het van belang dat vragenlijsten van beide onderzoeken (deels) overeenkomen.

De resultaten van beide onderzoeken kunnen we in een geïntegreerd rapport aan u rapporteren waardoor u de verbanden tussen de resultaten direct in kunt zien. Tevens is het mogelijk om de resultaten in ons online dashboard te rapporteren. Via handige functies zoals filters en benchmarks kunt u onderscheid maken in de resultaten van alle denkbaar mogelijke vragen en variabelen en dit met elkaar vergelijken.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over het cliëntervaringsonderzoek intramuraal (verpleeghuiszorg), extramuraal, medewerkersonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega’s Martin Bloem of Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten