BrabantZorg

Marktonderzoek zorg: onderzoek naar concept Zorgwonen

BrabantZorg werkt al jaren samen met woningcorporatie BrabantWonen. In het kader van de wetswijziging rondom het scheiden van wonen en zorg kregen deze organisaties te maken met de uitdaging om het bestaande vastgoed te vermarkten conform de nieuwe wetten en regels. Het initiatief ‘Zorgwonen’ werd hiervoor ontwikkeld; een combinatie van wonen en zorg, waarbij ouderen de mogelijkheid hebben om een appartement in één van de locaties van BrabantZorg te huren. Het idee daarbij is dat de huurder een vast basisarrangement afneemt bij BrabantZorg, welke voorzieningen en diensten bevat die een veilige en comfortabele woonomgeving garanderen. De woningen zullen worden verhuurd, waarbij BrabantWonen als woningcorporatie zich richt op het huur- en woongedeelte. Wij zijn gevraagd om, op basis van een marktonderzoek zorg, een advies uit te brengen over de wijze waarop het concept Zorgwonen vorm en inhoud zou moeten krijgen teneinde tot een zo optimaal mogelijke vermarkting van het concept te komen.

Marktonderzoek zorg

Tijdens dit onderzoek spraken we met diverse stakeholders, gebruikten we allerlei bestaande bronnen (onder andere CBS-data, afstudeer- en promotieonderzoeken) om vanuit een scherp beeld van de markt tot de juiste strategische keuzes te komen om het concept succesvol in de markt te zetten.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over onze marktonderzoeken, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten