Atlant Zorggroep

Woonwensen onderzoek

Atlant Zorggroep biedt wonen, welzijn en zorg aan ouderen in Apeldoorn en omgeving. Vanuit de geografische ligging van (de locaties van) Atlant, geldt dat de doelgroep in hun wooncarrière vaak in een bosrijk gebied hebben gewoond, bijvoorbeeld op de Veluwe. Wanneer deze mensen ouder worden geldt dat zij vaak minder keuze hebben om te wonen waar zij willen, waarbij zij steeds vaker zijn aangewezen op woonvormen die niet in het groen gelegen zijn. Atlant wil hiervoor een uniek alternatief bieden, namelijk een woonvoorziening met zorg waarbij rust, natuur en groen centraal staan. Deze ambitie wil Atlant verwezenlijken in Beekbergen; hier beschikt Atlant over een perceel waarop diverse gebouwen in een groene omgeving staan. Wij hebben voor Atlant een marktonderzoek (woonwensenonderzoek) uitgevoerd naar de vraag naar welk woon-zorgconcept het best zou passen om op dit terrein te realiseren.

Aanpak woonwensenonderzoek Atlant Zorggroep

Bij welke doelgroepen is er welke vraag om in een monumentaal pand, prachtig gelegen in het groen, te wonen? Wat vinden de doelgroepen dan belangrijk aan het wonen met zorg? Om deze vragen te beantwoorden hebben wij allereerst documentenstudie uitgevoerd en het concept getoetst aan (wetenschappelijke) inzichten die bekend zijn over dergelijke woonvormen. Mede op basis daarvan, is in nauwe samenspraak met Atlant een vragenlijst ontwikkeld om inzichten te krijgen in de haalbaarheid van het concept. Daarmee is onder

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over marktonderzoek naar woonwensen, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

meer onderzocht in hoeverre het verstandig is om het perceel om te vormen tot een zorggemeenschap waar een divers aanbod aan zorg wordt verleend.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten