Zozijn

Cliëntervaringsonderzoek onder cliënten met een beperking

Werkvelden
Oplossingen

Zozijn is een organisatie voor zorg, ondersteuning en begeleiding voor mensen met een beperking. Dit doen ze al meer dan zestig jaar, inmiddels voor meer dan 4000 cliënten in de regio’s Achterhoek de Liemers, Salland de Graafschap en Oost Veluwe. Wij zijn door gevraagd om een cliëntervaringsonderzoek uit te voeren onder cliënten met een beperking. De centrale cliëntenraad en verwantraad van Zozijn hebben ZorgfocuZ in 2019 en 2023 gevraagd om een onafhankelijk onderzoek uit te laten voeren om zo tot een meest realistische inventarisatie van meningen te komen.

Aanpak cliëntervaringsonderzoek onder cliënten met een beperking

De centrale cliëntenraad en verwantenraad van Zozijn hebben het initiatief genomen om een onafhankelijk en anoniem onderzoek uit te laten voeren om zo tot een meest realistische inventarisatie van meningen te komen. Wat vinden cliënten nou echt van Zozijn?In deze onderzoeken werden onderwerpen besproken zoals wonen, zorg, contact met zorgverleners, deelname aan activiteiten, het eten, financiële middelen en persoonlijke verzorging. Honderden cliënten hebben (indien nodig via verwanten) meegedaan aan het onderzoek. Doordat iedereen zijn of haar mening kon geven, kunnen de centrale cliënten- en verwantenraad nu zelf aan de slag met een aantal verbeterpunten en hebben zij concrete aanbevelingen kunnen doen bij de bestuurders en directie van Zozijn.

Bij de eerste kennismaking had ZorgfocuZ zich goed voorbereid en ze wisten waar ze het over hadden. Tijdens het onderzoekstraject waren de mondelinge terugkoppel momenten prettig en we zijn tot goede vragen voor cliënten gekomen. Wat ik ook goed vond is dat men bij de bespreking van het eerste concept van de onderzoeksresultaten helemaal openstond voor onze opmerkingen en aandachtspunten, ze die meteen begrepen en direct aangaven ze te gaan verwerken. Dit heeft geresulteerd in een prima, duidelijk en overzichtelijk eindrapport. Ons cijfer voor ZorgfocuZ: een 8,5!

Cliëntenraad en verwantenraad van Zozijn

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over onderzoek in de gehandicaptenzorg, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega’s Arjan Rozema of Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten