Kwart jonge artsen kampt met burn-outklachten

7 oktober 2022

Een kwart van de jonge artsen kampt met burn-outklachten. Dat is de conclusie van belangenorganisatie De Jonge Specialist (DJS) op basis van het vragenlijstonderzoek dat wij recentelijk voor hen uitvoerden. De NOS publiceerde eerder deze week een artikel waarin de uitkomsten worden besproken.

In het artikel wordt gesproken over de toename in burn-outklachten die worden ervaren door de bijna 1600 respondenten. Twee jaar geleden gaf 14 procent van de deelnemers aan met burn-outklachten te kampen. In de nieuwe meting was dat aandeel al opgelopen tot bijna een kwart. Dit is onder meer het gevolg van hoge werkdruk en ontevredenheid over de balans tussen werk en privé. Bijna de helft van de respondenten geeft dan ook aan de werkdruk als te hoog te ervaren.

ImpulZ: Onderzoeksresultaten in een interactief online dashboard

De resultaten van het onderzoek werden gerapporteerd in onze online rapportagetool ImpulZ. In dit interactieve dashboard kan De Jonge Specialist alle onderzoeksresultaten ‘in real time’ inzien, diverse filters aanbrengen en resultaten benchmarken. Daarnaast is er de mogelijkheid om een automatisch PDF-rapport te genereren en is de tool volledig in eigen beheer bij ZorgfocuZ. Wij hebben ImpulZ voorzien van waterdichte beveiliging die voldoet aan de AVG.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over onze onderzoeken en onze aanpak, of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 82 00 461.

Delen via: